עסקים מומלצים בירכא

המומלצים

פתחו חיפוש מתקדם

אודות העדה הדרוזית

אודות העדה הדרוזית

במדינת ישראל ניתן למצוא בני דתות רבים אשר כדאי להכיר את דתם
אחד המאפיינים הבולטים של מדינת ישראל הינו ריבוי התרבויות הקיים בה, אשר כולל כמובן גם ריבוי דתות. במדינה כמה דתות גדולות ובולטות, וכמה דתות פחות מוכרות, אולם כדאי להכיר את כולן, כאשר אחת הדתות הבולטות ביותר הינה כמובן הדת הדרוזית. בני הדת הדרוזית משולבים בכל תחומי החיים כיום בישראל, והינם חלק בלתי נפרד מהחיים במדינה, ולכן מומלץ להכיר את תרבותם, דתם ואורח חייהם.

אז מה כדאי לדעת אודות העדה הדרוזית?
מקור דתי: דרוזים הינם במקור בני הדת השיעית של האסלאם, אולם כבר במאה ה11 חל פיצול בבני הזרם, אשר הוליד את הדרוזים והפריד בינם לבין שאר השיעים בעולם. לפי היסטוריונים, הדת הדרוזית החלה את דרכה במצריים, שם הכריזו בני הדת כי הם אינם מקימים דת חדשה, אלא רק מקיימים את הדת העתיקה אשר גורסת כי ישנו רק אל אחד והוא אינו חושב כבני אדם. במאה ה11, לאחר מותו של הח'ליף אל-חאכם באמר אללה, ניתנה ההזדמנות האחרונה לבני הדתות השונות להצטרף לדת הדרוזית, וכיום הדרוזים מאמינים כי לא ניתן להצטרף לדתם וניתן רק להיוולד דרוזי.

ישובים מרכזיים: הדרוזים מתגוררים בעיקר במזרח התיכון, ומקיימים דת ייחודית רק להם. רוב הדרוזים דוברי ערבית הדומה לניבים סוריים שונים, וזאת משום שרובם המוחלט מתגורר בסוריה, ישראל ולבנון. נראה כי הדרוזים מתגוררים בישראל כבר עם פיצול הדת מהזרם השיעי, אולם היישוב שלהם ידע תקופות שפל ודעיכה בארץ בהתאם לשלטונות באזור באותה תקופה. כיום רוב הדרוזים במדינה מתגוררים בגליל, ברמת הגולן ובכרמל, והם מהווים 1.65 אחוזים מאוכלוסיית המדינה.

מנהגים מנחים:
בדת הדרוזית אין לימודים אשר מבהירים את רזי הדת, ורק אנשי דת בכירים ביותר זוכים ללמוד את כל שיש לדעת על הדת הדרוזית, החוקים שלה והמנהגים והמסורות העתיקים שלה. למרות האמור, ישנן מצוות רבות של הדת אשר מבוצעות על ידי כלל הדרוזים, והן הבסיס לדת כולה. הדרוזים עצמם מאמינים בעשרת הדיברות, וכן מכבדים את הנביאים של הדת היהודית, הנוצרית והאסלאמית. כמו כן, הדרוזים מאמינים בגלגול נשמות, כאשר בין בני העדה תוכלו לשמוע סיפורים רבים של אנשים אשר טוענים כי עברו גלגול שכזה, וכן יכולים לתאר לכם את חייהם הקודמים.

מצוות: הדרוזים שומרים על שבע מצוות בסיסיות אשר מנחות אותם בהתנהגותם היומית והן- שמירה על הלשון, הגנה על האחים, הימנעות מעבודת אלילים וצלמים, התנערות מן השטן והימנעות ממעשי רשע, ייחוד האל בכל עת, קבלת מעשי האל והשלמה מוחלטת עם הגזירות הנסתרות והנגלות של האל. כלל המצוות הללו מביאות את הדרוזים לחיות בשלום עם כלל הדברים אשר מתרחשים בחיים, וכן מחנכות אותם לנהל חיים מוסריים למדי, בהם ישנה משמעות נכבדה ביותר לכיבוד המבוגרים ממך או אלה בעלי סכמות גבוהה משלך, דבר אשר מסייע להם רבות בשילובם בצבא.

יחסי הדרוזים עם ישראל: עם קום המדינה, הדרוזים נקטו עמדה ניטרלית ולא השתתפו בלחימה באזורים השונים בין היהודים לבין הערבים ביישובים. עמדה ניטרלית זו דחפה את מדינת ישראל להסדיר יחסי ידידות עם הדרוזים במדינה, תוך מתן זכויות שונות לבני מיעוט זה כגון הפעלת בתי דין דתיים, מינוי אנשי דת ועוד. מאז הסדרת היחסים בין ישראל לבין הדרוזים, אנו רואים התקרבות של הדרוזים למדינה, כאשר כיום רובם המוחלט של הגברים הדרוזים משרתים בצה"ל ולוקחים חלק פעיל בחיים החברתיים במדינה.